تحصیل در رشته ی پزشکی رویای بسیاری از افراد می باشد. یکی از راه های رسیدن به این هدف مهاجرت به کشور ترکیه و تحصیل در این رشته می باشد. چرا که علاوه بر مزایای متعدد تحصیل در کشور ترکیه، امکان ادامه تحصیل در رشته پزشکی در کشور های آمریکایی و اروپایی برای دانشجویان فراهم می شود. در ادامه قصد داریم تا شما را به طور کلی با شرایط تحصیل در رشته پزشکی در کشور ترکیه آشنا کنیم.
شرایط تحصیل پزشکی در کشور ترکیه
داوطلبان جهت تحصیل در رشته پزشکی در کشور ترکیه موظف به شرکت در دوره یک ساله کالج بوده تا بتوانند آمادگی کافی را جهت شرکت در کنکور پزشکی ترکیه بدست آورند چرا که تحصیل در رشته پزشکی بدون شرکت در آزمون امکان پذیر نمی باشد. زبان آموزشی در غالب دانشگاه هایی که رشته های پزشکی در آن ها ارائه می شود انگلیسی و ترکی است. همچنین دوره تحصیل پزشکی کشور ترکیه همچون کشور ایران ۶ ساله بوده و دانشگاه های دولتی و خصوصی اقدام به ارائه این رشته به دانشجویان داخلی و خارجی نمی نمایند.
در کشور ترکیه جهت ورود به دانشگاه دو نوع آزمون ( آزمون YOS و آزمون SAT ) وجود دارد. افرادی که قصد تحصیل در دانشگاه های دولتی این کشور را دارند می توانند در آزمون یوس و افرادی که قصد تحصیل در دانشگاه های خصوصی را دارند باید در آزمون SAT شرکت کنند. دانشجویان پس از قبولی در دانشگاه مورد نظر خود، دو سال اول را به خواندن دروس عمومی پایه می گذرانند. دروس ارائه شده در سال سوم به مسائل نظری و عملی مربوط می شود و پس از آن در سال پنجم دانشجویان یک دوره یک ساله کارآموزی بالینی را گذرانده و در نهایت در سال ششم در بیمارستان ها مشغول به تمرین عملی حرفه پزشکی می شوند. در حقیقت سال آخر دانشجویان پزشکی به عنوان یک دوره کارورزی نهایی شناخته می شود.
به طور کلی شرایط تحصیل در رشته پزشکی کشور ترکیه آن هم در دانشگاه های دولتی این کشور بسیار دشوار می باشند. افرادی که خواهان تحصیل در این رشته در دانشگاه های دولتی هستند نیاز به نمرات بسیار بالا در آزمون یوس داشته و فراموش نکنید که هر دانشگاه آزمون یوس مخصوص به خود را دارد. این آزمون به زبان ترکی بوده اما امکان ادامه تحصیل به زبان انگلیسی وجود خواهد داشت.
دانشجویان برای ورود به دانشگاه های انگلیسی زبان، نیازمند شرکت در آزمون SAT می باشند. برخی از دانشگاه های ترکیه که بر اساس سیستم آموزشی آمریکایی و اروپایی اداره می شود، آزمون SAT را به عنوان آزمون رسمی و اصلی جهت پذیرش دانشجویان برگزیده است. دانشجویانی که به زبان انگلیسی تحصیل می کنند نباید فراموش کنند که تا پیش از سال سوم باید زبان ترکی خود را هم به خوبی تقویت کنند چرا که از این سال به بعد باید با مردم در ارتباط بوده و باید قدرت برقراری کلامی با مردم را داشته باشند.جهت پذیرش پزشکی بدون کنکور در ترکیه کلیک کنید.
معرفی ۱۲ دانشگاه برتر پزشکی در کشور ترکیه همراه با رنکینگ آن ها
دانشگاه استانبول
دانشگاه آکدنیز
دانشگاه بیلکنت
دانشگاه دوکوز ایلول
دانشگاه ارجیس
دانشگاه حاجت تپه
دانشگاه فنی خاورمیانه
دانشگاه آنکارا
دانشگاه قاضی
دانشگاه فنی استانبول
دانشگاه اژه
دانشگاه فیرات
مدارک لازم جهت پذیرش در رشته پزشکی ترکیه
- تکمیل فرم درخواست تحصیل توسط دانشجو
- مدرک فارغ التحصیلی دیپلم
- ارائه نمرات آزمون های یوس یا اس ای تی
- داشتن مدرک زبان ترکی یا انگلیسی
- اثبات امکان پرداخت بودجه تحصیلی
- فیش پرداختی درخواست تحصیلی ( ۳۵ تا ۱۰۰ دلار )
شهریه های تحصیلی در رشته پزشکی کشور ترکیه
تحصیل در رشته پزشکی کشور ترکیه دارای شهریه ها و هزینه های متنوع و متفاوتی می باشد. چرا که شهریه تحصیل در دانشگاه های دولتی با خصوصی متفاوت می باشد. برای مثال تحصیل در دانشگاه های دولتی به صورت سالیانه بین ۲۴۰ تا ۱۵۰۰ دلار بوده در صورتی که تحصیل در دانشگاه های خصوصی دارای شهریه ای به صورت سالیانه بین ۱۰ تا ۲۵ هزار دلار است.
از همین رو پذیرش و تحصیل در رشته پزشکی در دانشگاه های دولتی بسیار سخت بوده و به دلیل هزینه های اندک و امکانات بسیار خوب در کنار اساتید برتر دانشگاه های دولتی، تحصیل در این دانشگاه ها به صورت رقابتی در میان دانشجویان داخلی و خارجی در آمده است. با این وجود هزینه تحصیل در رشته پزشکی در کشور ترکیه در مقایسه با تحصیل در سایر کشور های خارجی بسیار پایین و به صرفه می باشد.
شرایط اخذ بورسیه تحصیلی پزشکی در کشور ترکیه
یکی از راه های بسیار مناسبی که کشور ترکیه در اختیار دانشجویان قرار می دهد تا با استفاده از آن بتوانند از هزینه های تحصیلی خود بکاهند، ارائه بورسیه های متعدد تحصیلی می باشد. اما دریافت بورسیه تحصیلی نیز به آسانی ممکن نبوده و تمامی دانشجویان امکان استفاده از آن را نخواهند داشت.
به طور کلی دانشجو پس از ورود به دانشگاه و گذراندن یک الی دو ترم و دریافت نمرات بالا می تواند جهت دریافت بورس تحصیلی اقدام کند. همانطور که گفتیم تعداد محدودی از دانشجویان می توانند این بورسیه را بدست بیاورند و شرط اصلی آن نیز بدست آوردن نمرات بالا و معدل خوب است. به جهت آن که سهمیه بورسیه در دانشگاه ها محدود می باشند، نمرات و معدل دانشجویان متقاضی توسط دانشگاه بررسی شده و به دانشجویانی که شایستگی بیشتری برای دریافت بورسیه دارند اعطا می شود. به طور کلی با توجه به نوع دانشگاه، امکان ارائه بورسیه تحصیلی به دو یا سه نفر در طول یک ترم وجود دارد. از همین رو دانشجویان باید شایستگی خود را به خوبی به دانشگاه نشان دهند.
جهت آشنایی بیشتر با دانشگاه های پزشکی و دریافت بورسیه تحصیلی از آن ها و همچنین نحوه ثبت نام و پذیرش با مشاوران و کارشناسان ما در ارتباط باشید. توران پارس پشتیبان آموزشی شما در تمامی مراحل تحصیل است