یکی از تخصصهای مرتبط با مراجع قضایی، وکیل دیوان عدالت اداری محسوب میشود که در زمینه رسیدگی به موضوعات مرتبط با دیوان مذکور فعالیت میکند. چنین وکلایی نیز همانند سایر وکلا به انجام امور وکالت میپردازند اما حوزه فعالیت آنها با وکلای دیگر کمی متفاوت است که در ادامه این راهنما قصد بررسی وظایف وکلای دیوان عدالت را داریم.
چه فردی وکیل دیوان عدالت اداری محسوب میشود؟
وکیل دیوان عدالت جزو وکلای پایه یک دادگستری بوده و دانش و مهارت کافی در زمینه دیوان عدالت اداری دارد. همانطور که ذکر شد، چنین وکلایی با موضوعات مرتبط با دیوان عدالت سر و کار داشته و پروندههای مرتبط با دیوان مذکور را مورد بررسی قرار میدهند.
وکیل دیوان عدالت اداری مباحثی مثل دعاوی مربوط به ارگانهای دولتی و عمومی، سازمانها و نهادهایی همچون شهرداری، کمیسیونهای مختلف، دعاوی ملکی و … را رسیدگی میکند. وکیل دیوان میتواند تمامی پروندههایی که جزو حیطه کاری وکلای پایه یک دادگستری محسوب میشوند را بپذیرد. برای دریافت اطلاعات بیشتر به سایت صلح طلب مراجعه نمایید.
اما چنین وکلایی با توجه به دانش و تسلطی که در زمینه مقررات و قوانین حاکم بر دیوان عدالت دارند، بر حسب سلیقه و تجربه پروندههای مرتبط با این حیطه را میپذیرند. چنانچه درگیر مسئله حقوقی مرتبط با مرجع قضایی دیوان عدالت هستید، توصیه میشود که حتماً از کمک یک وکیل بهرهمند شوید.
وکیل دیوان عدالت اداری چه خصوصیتهایی دارد؟
اولین خصوصیت وکیل دیوان عدالت این است که وی از صلاحیت بررسی مدارک و جستوجو و تحقیق راجع به آنها برخوردار است. وکلای دیوان میتوانند با بررسی اسناد و مدارک موجود و نتایج حاصله، از موکل خود دفاع کنند.
رسیدگی و مطالعه اسناد از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، از این رو وکیل برای بررسی اسنادی مثل مندرجات سند، مرجع صادر کننده، امضای سند، اثر انگشت، مهر و… از کمک کارشناسان استفاده میکند.
دومین خصوصیت وکیل دیوان عدالت توانایی تشخیص نقش هر یک از مدارک رسمی و عادی در دعاوی ملکی میباشد. اسناد به طور کل در تمامی مراجع به دو دسته رسمی و عادی تقسیمبندی میشوند.
اسناد رسمی نسبت به اسناد عادی از اهمیت بیشتری برخوردار بوده و در مراجع دولتی مثل اداره ثبت، دفاتر اسناد رسمی، دفاتر اسناد ازدواج و طلاق و… تنظیم میشوند.
اما در مقابل تنظیم اسناد عادی بین افراد هنگام انجام مبادلات و معاملات امکانپذیر میباشد و لزوماً نیاز به مراجعه به مراجع دولتی نیست. وکیل دیوان عدالت اداری توانایی تشخیص اسناد کارآمد و محکمهپسندتر را دارد. جالب است بدانید که تنها وکلای دیوان قادر هستند که بین اسناد تمایز قائل شوند.
وکلای دیوان توانایی تشخیص لازمالاجرا بودن سند رسمی را نیز دارند. به بیان ساده وکیل دیوان قادر است به راحتی تشخیص دهد که کدام سند میتواند بدون توجه به محتوای آن یا رجوع به دادگاه و صدور حکم مرتبط اجرا شود.
ممکن است تصور کنید که تمامی اسناد تنها زمانی اعتبار رسمی دارند که در دفتر اسناد رسمی به ثبت رسیده باشند. اما باید بدانید که این یک باور اشتباه است چرا که برخی از سندها به ثبت نیازی ندارند و این نکته را تنها یک وکیل دیوان عدالت مجرب میتواند تشخیص دهد.
به بیان دیگر وکیل دیوان به خوبی میداند حتی اگر یک سند به ثبت نرسیده باشد میتواند در دعاوی ملکی موثر باشد یا خیر. چنین وکلایی از میزان تاثیر و مدت زمان این اثر نیز آگاه هستند.
وکیل دیوان عدالت اداری میتواند مشاور حقوقی فنی نیز باشد. این دسته از وکلا میتوانند به مراجعین و موکلین خود در خصوص دعاوی ملکی ثبتی مشاوره داده و همچنین میتوانند نسبت به آراء کمیسیون ها و طرح مرتبط به آن در دیوان عدالت اعتراض کنند.
وکیل دیوان عدالت به چه پروندههایی میتواند رسیدگی کند؟
همانطور که ذکر شد وکیل دیوان عدالت میتواند به تمامی پروندههایی که در حوزه اختیارات وکیل پایه یک دادگستری است، رسیدگی کند. اما لازم به ذکر است که وکیل دیوان عدالت با توجه به تجربه و تخصصی که در زمینه مقررات دیوان دارد، پروندههای مرتبط با دیوان را میپذیرد.
ثبت دادخواست بدوی و تجدید نظر علیه نهادها و ادارات دولتی، سازمان تامین اجتماعی، شهرداریها، سازمان تعزیرات، آرای هیاتهای رسیدگی به تخلفات اداری و… جزو وظایف وکلای دیوان محسوب میشوند. اما در کنار موارد ذکر شده موضوعات دیگری نیز وجود دارند که چنین وکلایی میتوانند به آنها رسیدگی کنند.
وکلای دیوان موظف هستند که پروندههای مرتبط با شکایت را پیگیری کرده و درخواست ابطال مصوبات در هیات عمومی دیوان را به ثبت برسانند. آنها درخواست دستور موقت را نیز ثبت کرده و موارد مرتبط با شکایت را مورد بررسی قرار میدهند.
از دیگر وظایف وکیل دیوان عدالت اداری میتوان به ثبت دادخواست اعاده دادرسی، پیگیری پرونده مربوطه و ثبت درخواست اعمال ماده ۷۹ اشاره نمود. مشاوره حقوقی و قبول وکالت مرتبط با دیوان عدالت نیز جزو وظایف چنین وکلایی محسوب میشود.
شاید دوست داشته باشید درباره وکیل خانواده و خدماتی که ارئه میدهد همچنین وظایفش بیشتر بدانید ، شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت خانه وکلا مراجعه نمایید!
کمک گرفتن از یک وکیل دیوان چه مزیتهایی را به همراه دارد؟
همانطور که میدانید کمک گرفتن از یک وکیل دیوان عدالت اداری کاملاً اختیاری است و در واقع هیچ اجباری برای داشتن وکیل وجود ندارد. اما لازم به ذکر است که حضور یک وکیل دیوان در طی انجام مراحل حقوقی بسیار موثر است.
وکیل در رشته حقوق و وکالت تحصیل کرده و با تمامی قوانین حقوقی و تبصرههایی که ممکن است از آن بیخبر باشید آشنا است. از این جهت میتواند دانش و مهارت تخصصی خود را در حل مشکل شما به خوبی بکار گیرد و احتمال برنده شدن پرونده را تا حد امکان بالا ببرد.
همانطور که ذکر شد وکیل دیوان عدالت اداری به خوبی با قوانین آشنا بوده و بر آنها مسلط است. یک وکیل با تجربه و ماهر میتواند مثل یک روشنایی در تاریکی مسیر پیگیری پرونده را هموارتر و آسانتر کند. با کمک وکیل پرونده حقوقی شما در مدت زمان بسیار کوتاهتری به نتیجه خواهد رسید.
اگر به دنبال پیدا کردن یک وکیل متخصص دیوان عدالت اداری هستید و نمیدانید که باید از کجا وی را پیدا کنید، به شما پیشنهاد میکنیم که به وبسایت خانه وکلا و صلحطلب مراجعه کنید. سایتهای نامبرده به معرفی وکلای برجسته پرداخته و در واقع مسیر پیدا کردن وکیل را بسیار آسانتر کردهاند.
خانه وکلا و صلحطلب با سابقهی درخشانی که در این زمینه دارند میتوانند به خوبی پرونده شما را مورد بررسی قرار دهند تا به نتیجهای که می خواهید برسید.